Filadelfiaost-tårta
Filadelfiaost-tårta är en tårta som inte kräver någon bakning i ugn. Du behöver en visp – det är allt. Du kan med fördel äta björnbär eller hallon till denna tårta. Den är bra eftersom den går att förbereda i god tid och kan tas fram då det är aktuellt med bjudning/kalas.
Filadelfiaost-tårta
Filadelfiaost-tårta eller ”ostglasstårta” är en fräsch och god kaka som du gör relativt enkelt. Dekorera utifrån tycke och smak.
6 digestivekex
2 msk smör
200 g philadelphiaost
3 äggulor
2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
Garnering: bär
Ev. tillbehör. varm sylt
1. Krossa 3 digestivekex. Smöra en pajform och lägg ut kexsmulorna jämnt fördelat däri.
2. Rör ost, äggulor, socker och vaniljsocker till en smet.
3. Vispa upp grädden. Den ska inte vara för lös. Blanda ner grädden i oströran.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner dem i smeten.
5. Häll till slut smeten i pajformen.
6. Krossa resterande 3 kex och strö dem jämnt över tårtan.
7. Ställ in kakan i frysen (gärna i en plastpåse). Låt kakan stå i frysen i minst 12 timmar före servering.
8. Garnera med frukter och bär efter tycke och smak eller servera varm boysenbärssylt till.