Kärleksmums
Recept på kärleksmums hittar du här. Chokladbotten täcks av en chokladsmet och kokosflingor strös över. Skär i rutor och du får en jättegod kaka.
Kärleksmums
Chokladkaka (botten):
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
9 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
300 g smält margarin
1. Blanda ihop ingredienserna i ordningen som de anges här ovan.
2. Bröda och smöra en stor braspanna (långpanna). Häll i smeten och grädda i 200 gr i ca 10 min
3. Ta ut kakan. Vänd upp den på ett stort smörpapper så den hamnar ”upp och ner”.
Smet som bres ovanpå:
6,6 dl florsocker,
75 g smält smör,
1,5 dl kallt kaffe,
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4. Rör samman alla ingredienserna till smeten och smörj på denna medan chokladkakan fortfarande är het. Strö sedan på kokos ovanpå.
5. Skär upp kakan i lagom stora bitar då den har kallnat.
OBS! Detta blir rätt stor sats. Du får en hel del kakor du kan frysa in. Gott att ha i frysen och ta ut till fikan!